Sportcentrum Kees investeert in vernieuwing

Verduurzaming van het sportcentrum en ruimte voor outdoor fitness

Sportcentrum Kees in Bilthoven gaat de komende jaren investeren in het vernieuwen van het sportcentrum en de buitenruimte. Zo wordt het centrum verduurzaamd, worden onder andere de entree en receptie verbeterd en komt er een terrein voor outdoor fitness.

Nieuwe eigenaar
De investeringen in het pand en de buitenruimte worden gedaan door de nieuwe eigenaren Robert Schouten en Mandy Snel van Dynon Sport. Dit bedrijf exploiteert sinds 1980 alle tennis-, squash- en fitnessactiviteiten in het sportcentrum, maar had tot nu toe niet het eigendom in handen. Daar is deze maand verandering in gekomen.

“Wij waren al een hele tijd in gesprek met de verkopende partij en we zijn enorm blij dat we er samen uitgekomen zijn. Deze stap geeft ons de mogelijkheid om door te gaan en het centrum verder te ontwikkelen zodat we nog meer in de behoefte van de sporter kunnen voorzien. Wij gaan er keihard tegenaan om onze gasten een nog betere sportomgeving te bieden zodat zij op een prettige manier aan hun gezondheid kunnen werken,” zegt Robert Schouten.

Belangrijke impuls voor indoor tennis 
Dynon Sport heeft het centrum overgenomen van de Stichting Sportcentrum Bilthoven (SSB). Deze stichting is in 1975 opgericht met als doel een sportcentrum realiseren voor indoor tennis in de gemeente De Bilt. Het bestuur van SSB heeft zich de afgelopen jaren beraden op de vraag of een scheiding van eigendom en exploitatie nog langer wenselijk is. “Wij denken dat de toekomst van ons mooie sportcentrum beter in handen is van Robert en Mandy. Het zijn ondernemers met een duidelijke visie op in- en outdoor sport. We werken al tientallen jaren goed met hen samen. Voor de stichting is het belangrijk dat indoor tennis in Bilthoven gewaarborgd blijft en hiermee zelfs een extra impuls krijgt”, zegt Paul van Miltenburg, secretaris van SSB.