Zoeken

Tennisles bij Kees door T.S.M.N.

Kees biedt tennislessen aan voor de (jongste) jeugd en volwassenen. De lessen worden gegeven in groepen, maar je kunt ook een privéles afspreken. Voor de aanmelding voor de lessen kan je gebruik maken van het formulier onder aan deze pagina.

TENNISLES VOOR DE JONGSTE JEUGD
Kees biedt in samenwerking met Tennisschool Midden Nederland tennislessen aan voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar in de categorieen Rood, Oranje, Groen en Geel. Lees hieronder verder over de verschillende niveaus en meld je aan via het formulier onder aan deze pagina. De lessen worden verzorgt op woensdag tussen 12:00 en 15:00 uur en op zaterdag tussen 13:00 en 16:00 uur bij Sportcentrum Kees.

 

Hoe zijn de trainingen opgebouwd?
De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids volgens de normen van de KNLTB. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken.

ROOD (5 t/m 7 jaar) € 260,00 voor 20 lessen
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons/foam bal op een minibaan. Het racket is tussen de 43 en 56 cm. De groepen bestaan uit maximaal 8 kinderen en worden zoveel mogelijk op leeftijd ingedeeld.

ORANJE (8 t/m 10 jaar) € 450,00 voor 20 lessen
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan met een bal die zachter en lichter is dan een normale tennisbal. Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De groepen bestaan uit maximaal 4 kinderen.

GROEN (9 t/m 12 jaar) € 450,00 voor 20 lessen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is. De groepen bestaan uit maximaal 4 kinderen.

GELE BAL (vanaf 13 jaar en volwassenen ) € 450,00 voor 20 lessen
Er wordt gespeeld op een hele baan, met normale tennisballen. De groepen bestaan uit maximaal 4 personen.